Moreware AB | Smarta tips för smarta produkter

Vad har jag för nytta av VPN-uppkoppling?

Det finns två olika nyttor med VPN-uppkoppling – som vi ser det:

  1. Säkerhet. När jag befinner mig utanför kontoret och behöver ansluta datorn mot något på resurs på kontoret – vanligtvis en intern server av något slag – så tillåter min nätverksansvarige att jag endast ansluter mot nätverket via en krypterad säker förbindelse. I båda fallen använder jag mig av en VPN-uppkoppling – i mitt fall av Kerio Control VPN-klient som är en del av Kerio Control brandvägg.
  2. Säker identitet. När jag befinner mig utanför kontoret och ansluter datorn mot internet via VPN-förbindelsen till kontoret, så kommer det uppfattas som att jag befinner mig på kontoret fastän jag befinner mig på annan plats. Ett exempel på hur man kan använda detta är att jag kan befinna mig utomlands, koppla upp mot svtplay.se via VPN-förbindelsen på kontoret. Då uppfattar svtplay.se det som att min dator befinner sig i Sverige och jag kan då se de program som bara visas i Sverige – fastän jag befinner mig utomlands.

De flesta datorer och mobila enheter kan koppla upp sig via VPN mot Kerio Connect – man använder sig av standarder när det gäller VPN – men med Windows-, Linux- och Mac-dator kan man även använda Kerios egen VPN-klienten som både ger bättre prestanda och ger möjligheter att komma åt resurser i nätverket som skrivare och filservrar.

over the counter valium online
non prescription ativan online for sale


Dela denna artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail