Moreware AB | Smarta tips för smarta produkter

Signera och kryptera e-post

Personligt certifikat för e-post
Vanligtvis när du skickar e-post, så skickas den i ren text. Detta innebär att vem som helt som vet hur man gör kan läsa din post och de bilagor du skickar med din e-post. Detta kan vara förödande då det rör sig om avtal, kontrakt, lönediskussioner, förhandlingar, nyheter och annan information som är värdefull.
För att skydda sig kan man se till att skaffa sig ett personligt e-post certifikat som används för att kryptera din e-post så att endast den avsedda mottagaren kan läsa din e-post och bilagda filer.
Läs mer om hur du gör här.

Certifikat för er webbmail
När du ansluter till er Kerio Connect webbmail, skall du i webbläsaren se ett hänglås, eller liknande, som bevis på att du har en säker förbindelse med webbmailen. Om du inte ser hänglåset, eller liknande beroende på webbläsare, så innebär det att du skickar ditt lösenord i klartext över nätverket eller över internet – och det vill du ju inte, eller hur?
Den som installerar och ansvarar för att uppdatera er Kerio Connect skall se till att ställa in Kerio Connect så att det blir rätt – här finns en beskrivning på hur man gör.

För att det skall gå att skapa en säker förbindelse har Kerio Connect skapat ett “självsignerat certifikat” som används för att skapa den säkra förbindelsen – det är detta certifikat som du måste godkänna i din webbläsare första gången du ansluter med en säker förbindelse mot Kerio Connect. För att ytterligare öka säkerheten när ni använder webbmail i Kerio Connect rekommenderar vi att ni köper ett “äkta certifikat” – dvs ett certifikat som ställer krav på att er Kerio Connect Webbmail är officiellt registrerad på er organisation. Detta gör man via en certifikatsutgivare – här kan du läsa mer om hur man gör.


Dela denna artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail