Nyheter

Tips. Produktnyheter. Webinarer. Mässor.

Dataförlust som är värre än en förlorad dator

Sayonara_M.png

Vi tänker oftast på dataförlust i form av att vi blir av med en dator, en dator havererar eller att vi av misstag raderar data. Allt detta är förstås viktigt och kostnaden för att återställa data som inte har säkerhetskopierats kan vara hög och ibland omöjlig. Men det finns en annan form av dataförlust som kan vara ännu svårare att hämta sig från - det rör sig om stöld av data.

Varje år stjäls data för enorma värden, och ofta går det oförmärkt förbi — till dess att det är för sent. Tyvärr är insiderbrottet vanligt förekommande, inte minst i samband med att en anställd lämnar företaget.
KPMG skrev en omfattande rapport om problemet för ett par år sedan, en rapport som är väl värd att läsa - du hittar den här.

På Code42 har man uppmärksammat problemet och de senaste åren har Code42 vidareutvecklats från att vara en produkt för backup, återställning och migrering, till att omfatta ett antal verktyg för att förhindra dataläckage — såväl ofrivilligt läckage som planerad stöld.

Läs gärna mer på vår hemsida om ett verklighetsbaserat scenario med en anställd som planerar att lämna företaget med mer än vad han har rätt till. Du finner den här.