Moreware AB | Smarta tips för smarta produkter

Kerio Control 9.2 slår hastighetsrekord

Utvald bild

När Kerio lanserade Kerio Control 9.2.1 – den 24 januari 2017 – hade vi fått reda på att Kerio arbetat hårt på att förbättra prestanda. Kerio Control är ju redan en av marknadens säkraste brandväggar, som dessutom är tillräckligt enkel att konfigurera att en person med grundläggande kunskaper om IP och portar skulle klara av det. Att Kerio äntligen fokuserar på prestanda kom som en glädjande nyhet, speciellt som vår inte helt nya brandvägg planade ut vid c:a 110 Mbit trotts att vi har en 400Mbit internetlina från Telia.

Så till verket – vi kopplade in en MacBook Pro via ethernet mot vår Kerio Control 1120 och gjorde hastighetstestet med Post & Telestyrelsens app Bredbandskollen (äntligen finns den som app för Mac, så man slipper använda Google Chrome eller installera Flash). Resultatet var ungefär det vi väntat oss – 109,92 Mbit inkommande trafik och 44,70 Mbit utgående trafik blev medianvärdet.

Sedan uppgraderade vi Kerio Control till den nya versionen – vilket i sig är en smidig upplevelse, bara att välja ladda ned och uppgradera – och gjorde samma test igen.

provigil pastillas sin receta
pastillas xanax generico

Kerio Control 9.1 vs 9.4

Wow!

Jag hade förväntat mig 50%, i bästa fall 100% – nu fick jag nästan 200% förbättring, till 312,51 Mbit inkommande trafik och 125,81 Mbit utgående trafik! Detta fick jag med ”gammal hårdvara – Kerio lovar upp mot 400Mbit med den minsta av de nya enheterna, så det är verkligen ett stort lyft!

Inte bara prestandalyft, även säkerhetsförbättringar
Som vanligt har Kerios eminenta programmerare även lagt till en del säkerhetsdetaljer i denna version:

Möjlighet att neka inkommande trafik från länder där som kan tänkas ägna sig åt illegal verksamhet.

Möjlighet att konfigurera krypteringsnycklar för IPSEC-trafik, vilket ökar kompatibilitet om man vill att Kerio Control skall upprätta en säker tunnel mot en brandvägg av annat fabrikat.

Till sist har Kerio ökat kravet på lösenordskomplexitet för MyKerio.

Allt som allt en helgjuten uppgradering från Kerio!


Dela denna artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail