Moreware AB | Smarta tips för smarta produkter

GFI OneGuard integrerar flera säkerhetsrelaterade funktioner

gfi_on_guard_post

I och med att GFI och Kerio gick samman tillkom ett antal produkter från GFI i vårt sortiment. Vi på Moreware har valt att fokusera på två av dessa produkter, då de är molntjänster som inom kort kommer ha stöd för Mac och därmed bli produkter som följer vår målsättning att arbeta med produkter som tillför en viktig funktion i blandmiljö.

I väntan på Mac-klienten vill vi passa på att kortfattat berätta om den ena av produkterna;

– GFI OneGuard är en molnbaserad plattform som integrerar flera säkerhetsrelaterade funktioner funktioner för nätverket: Inventering och hantering av tillgångar, antivirus, patchhantering, rapportering med mera.

Inventering och hantering av tillgångar

Att hålla reda på datorer, servrar, skrivare kan till en början göras i ett kalkylblad, men efter ett tag blir det snabbt oöverskådligt eller ofullständigt. Hur håller du reda på vilket system som är på vilken dator? Vilka garantivillkor som gäller för den nyss havererade laptopen? Vilken Windowsdator som måste ha säkerhetsuppdatering pga ett säkerhetshål i en BIOS? Med GFI OneGuard håller du smidigt reda på allt detta och en agent på varje dator ser till att hålla din rapport uppdaterad. Just nu täcks Windows-datorer tack vare en agent på datorerna som uppdaterar en central med den aktuella ställningen. GFI arbetar även på att göra klart en agent för Mac, så att även dessa kan inventeras med GFI OneGuard.

Grundläggande säkerhet med antivirus

Sjävfallet innehåller GFI OneGuard även antivirus från Kaspersky Labs, så att ni från en central managementkonsol kan installera, konfigurera och scanna datorer efter virus.

Patchhantering – är era datorer uppdaterade?

I en värld där datorsäkerhet blir alltmer betydelsefull är det viktigt att ha kontroll på att alla datorer är uppdaterade med den senaste säkerhetsuppdateringen. Detta gäller både operativsystem och programvaror. GFI OneGuard ser till att ni har kontroll och centralt kan uppdatera operativsystem och programvaror, så att era datorer alltid har bästa möjliga skydd.

Rapporter ger dig överblick

I GFI OneGuard kan ni sedan sammanställa all information från era nätverksanslutna enheter i detaljerade rapporter vilket gör det enkelt att få en överblick av nätverket och dess status med avseende på säkerhet. Det innebär att inte bara åtgärder kan vidtas snabbt, men att alla uppgifter – som patchstatus eller vilken åtgärd som gjordes vid en virusupptäckt – samlas in i ett enda system.

Extra godbitar

Utöver dessa fyra delar innehåller GFI OneGuard ett antal praktiska hjälpmedel;

  • Möjlighet att på distans stänga av eller starta om system.
  • Skicka ut meddelande till hela eller delar av nätverket.
  • Skapa debiteringsunderlag för IT.

Provkör gärna

Om du finner GFIOneGuard intressant finns det möjlighet att provköra den

Klicka här »


Dela denna artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail