Moreware AB | Smarta tips för smarta produkter

E-postens död som kommunikationsmedel

gfi_one_connect_post

E-postens död som kommunikationsmedel skrivs det om med regelbundenhet om – en gammal osäker standard som öppnar företag och organisationer för säkerhets- och produktivitetsproblem. Men faktum kvarstår – e-post är det enda sättet som vi kan använda för att nå i princip alla som använder dator eller mobil. Så, om vi inte kan ersätta e-post med ett annat verktyg, gäller det att se till att förbättra verktyget så mycket det går. Det är här GFI OneConnect kommer in, med ett antal funktioner som gör er e-post säkrare och mer anpassad till dagens höga krav på kontroll och säkerhet.

Spamfiltrering

Genom att använda ett flerskiktsfilter mot spam ser GFI OneConnect till att fånga över 99% av all spam. Plattformen använder en kombination av SPF, SURBL, RBLs Bayesian-analys och annan teknik för att upptäcka och filtrera spam innan det hamnar inkorgen.

Antivirus och skadlig kod

GFI OneConnect använder branschledande teknologier för att leverera effektivt skydd mot e-posthot. Genom att använda AV-teknik från Clam AV och Kaspersky Lab ges ett dubbelt skydd mot skadlig programvara och ransomware.

E-postarkivering

Arkiveringstjänsten säkerställer att företagets e-post inte försvinner, och att era användare aldrig  behöver aldrig oroa sig för att inte få plats att spara sin e-post. Alla e-postmeddelanden arkiveras centralt i en säker, manipulationsfri molnbaserad miljö som också enkelt kan sökas så att du snabbt kan finna de e-postmeddelanden du söker.

Kontinuitet

GFI OneConnect levererar även en molnbaserad redundans för er e-post. Lösningen fungerar som ett standby-system till er primära e-postserver. I händelse av er e-postserver drabbas av ett avbrott aktiveras GFI OneConnect och fortsätter ta emot e-postmeddelanden, så att ni alltid har en väl fungerande e-post.

Lätt att använda och distribuera

GFI OneConnect är enkelt att installera och distribuera och kräver ingen extra dedikerad personal eller maskinvara och sänker på så vis er totala ägandekostnad för e-postinfrastruktur.

GFI OneConnect är en molntjänst

GFI OneConnect använder Amazon AWS-molnet som är känt för sin datakraft, pålitlighet och förmåga att skala vid behov. IT-administratörer kan försäkra sig om att deras redundanta e-postsystem är tillförlitliga med egen inbyggd redundans.

Snabb återställning

GFI OneConnects kontinuitetstjänst kan avaktiveras med ett klick på en gång er e-postserver är tillbaka online. Alla e-postmeddelanden återställs automatiskt i bakgrunden medan användarna fortsätter att arbeta och skicka och ta emot e-postmeddelanden. Inga e-postmeddelanden går förlorade och dubbelarbete förekommer inte.

GFI OneConnect levereras idag för MicroSoft Exchange, och kommer inom kort även för Kerio Connect och Office 365.


Dela denna artikel

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail